Skip to main content

Als architect kunt u helpen de gezondheid van werknemers te beschermen

Het belang van een veilige douche op kantoor?
Steeds meer medewerkers komen met de fiets naar het werk. Ondanks dat de fiets tegenwoordig meestal elektrisch ondersteund is, willen de medewerkers toch graag eerst even een douche pakken om fris aan het werk te beginnen.

Echter, veel werkgevers staan er niet bij stil dat douchekranen voor op kantoor aan specifieke eisen moeten voldoen die niet te vergelijken zijn met de douche thuis. Hier is een belangrijke rol weggelegd voor u als architect omdat dit een directe impact kan hebben op de gezondheid van de werknemers. 

Legionella

Douches in bedrijfsgebouwen kennen periodes waarin ze intensief worden gebruikt en periodes waarin ze niet worden gebruikt. Met name dit laatste is belangrijk voor de kwaliteit van het water. Als water te lang stil blijft staan in de leidingen, verhoogt de kans op legionella. En dit kan leiden tot een ernstige longinfectie.

Uitsluiten van risico’s

Voor bedrijven is het belangrijk dat hun medewerkers niet door ziekte uitvallen. Dat kan door het adviseren en installeren van de juiste douchekranen. Door SCHELL-douches te gebruiken met een Bluetooth®-Module kunnen op een eenvoudige en goedkope manier de kranen worden beheerd en kunnen automatische spoelingen worden uitgevoerd. 

Voor nieuwbouw kan ook geopteerd worden om direct het watermanagementsysteem van SCHELL te installeren. Daarmee is het nog eenvoudiger om de waterkwaliteit in het gebouw te beheren en kunnen zelfs op afstand stagnatiespoelingen worden uitgevoerd. Meer zekerheid over altijd de juiste waterkwaliteit bestaat niet.

SCHELL sanitair

Als specialist voor sanitaire ruimtes in bedrijfsgebouwen heeft SCHELL op dat gebied wereldwijd een uitstekende naam. Dankzij de moderne SCHELL-techniek is het risico op de vorming van staafvormige bacteriën aanzienlijk verminderd. 

SCHELL sanitair voor bedrijfsgebouwen biedt

  • Hoge hygiënische standaards: niet enkel op het gebied van waterkwaliteit, maar ook door de gladde, afgeronde randen zijn ze eenvoudig te reinigen en vormen geen houvast voor vuil.
  • Stevige materialen: de douches zijn bestand tegen het veeleisende gebruik en zijn vandalismebestendig.
  • Waterbesparende technologieën: bij alle douches kunnen de looptijd en het debiet van het water comfortabel, eenvoudig en zuinig worden ingesteld?
  • Aantrekkelijk design: de frontpanelen voldoen aan de hoge esthetische eisen.

Voor meer informatie kunt u hier de brochure over de Bluetooth®-Module of het watermanagementsysteem downloaden: 

— 22 oktober 2023 —