Skip to main content

Vandamme Houtatelier kiest voor esthetische en functionele doekzonwering

Vandamme Houtatelier, gespecialiseerd in allerhande houtwerk,  gaat terug naar 1985 waar vader Ronny Vandamme zijn diepgewortelde passie voor hout omzette in zijn eigen schrijnwerkbedrijf. Ondertussen runt zoon Jeroen het bedrijf in Veurne samen met zijn vrouw Florence en is Vandamme Houtatelier uitgegroeid tot een modern houtatelier. 

Eind juni, begin juli 2022 werd de gevel van het houtatelier uitgerust met de structurele, esthetische doekzonwering DucoScreen Front 150 FIX.

Streven naar topkwaliteit 

In het atelier wordt pure ambacht omgezet tot het fijnste maatwerk. Deze perfectie in de uitvoering van de dagdagelijkse bezigheden van het houtatelier was ook een maatstaf om te kiezen voor de doekzonwering van DUCO.

Jeroen Vandamme, zaakvoerder bij Houthandel Vandamme, legt uit: “Perfecte afwerking en sterke designs, zowel binnen als buiten, waardoor we absolute topkwaliteit kunnen garanderen aan onze klanten. Daar staan we voor. Toen we op zoek waren naar buitenzonwering om het binnenklimaat in ons atelier optimaal te houden, wilden we deze focus op kwaliteit verder doorzetten. Zo kwamen we bij onze buren DUCO uit.”

Mooie combinatie met zwarte, houten schrijnwerk

De structurele zwarte DucoScreen Front 150 FIX doekzonwering past perfect bij het zwarte, houten schrijnwerk en de betonnen gevel van het bedrijf. Dit was een zeer belangrijke voorwaarde voor Vandamme Houtatelier. Het plaatje moest 100% kloppen.

Jeroen verklaart: “De perfecte symbiose tussen schrijnwerk, betonnen gevel en doekzonwering garandeert een stijlvolle uitstraling van het gebouw. Bovendien worden de screengeleiders van de DucoScreen Front 150 FIX volledig onzichtbaar weggewerkt achter de verticale houten balken, wat de afwerking uitzonderlijk maakt.”

Klaar om stormen te weerstaan

De locatie van Vandamme Houthandel ligt niet zo ver van de kust. Bij stormweer van over zee kan het er dus al eens hevig aan toe gaan. Maar zelfs dan kunnen de bedrijfsleiders op beide oren slapen. De uitvoering in FIX van de DucoScreen Front 150 FIX doekzonwering garandeert immers dat de zonwering stormvast op z’n plaats blijft zitten, zelfs bij de meeste hevige windstoten.

Vlotte samenwerking

“Gedurende het volledige proces, gaande van offerte tot plaatsing, stond Dirk Stevens, Sales Manager bij DUCO, klaar met raad en bijstand om het project in goede banen te leiden”, vervolgt Jeroen.

Een vlotte samenwerking dat uitmondde in een tevreden klant en een mooi eindresultaat. We kunnen ons niet beter wensen.

— 05 december 2023 —