Skip to main content

Werkplek, ontwikkelplek en ontmoetingsplek

    Stel je een lichte ruimte voor. Een ruimte waar het geluid niet onnodig prikkelt. Waar gewerkt wordt. Waar mensen zich ontwikkelen. Waar mensen elkaar ontmoeten en graag komen. iederz in Groningen (Nederland) heeft een dergelijke plek gerealiseerd.  

    Werkfit met iederz  

    iederz is het sociale ontwikkelbedrijf van de gemeente Groningen. Ze helpen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een (eerste) stap te zetten richting werk. Juist voor deze medewerkers is een fijne werkomgeving waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen enorm belangrijk.

    Een veilige plek

    De medewerkers van iederz waren voor de architecten een redelijk onbekende doelgroep. Het gestelde eisenpakket dat voor hen nodig is om optimaal te kunnen functioneren, was dan ook een flinke uitdaging. Zo is een prikkelarme werkomgeving erg belangrijk, het realiseren van bredere gangen zodat twee rolstoelen elkaar kunnen passeren, evenals  vluchtroutes die mensen extra tijd voor evacuatie.

    Ruimte voor rust met een goede plafondkeuze

    Rust was het toverwoord. Het plafond speelt daarbij een belangrijke rol. Knauf Ceiling Solutions leverde de hoogwaardige plafondtegels type Armstrong Perla OP 0.95 en Hygena Acoustic 15mm.

    Door te kiezen voor deze producten ontstond een extra prettige, veilige en gezonde werkomgeving. De plafondtegels zijn eenvoudig te installeren, zijn vochtbestendig, hebben een hoge lichtreflectie en bieden een uitstekende akoestiek. Met daarbij een classificering M1, het beste indoorcomfort-certificaat Indoor Air Comfort Gold , dragen de plafonds bij aan het goede binnenklimaat. Perla OP 0.95 is tevens Cradle to Cradle Bronze gecertificeerd.

    De keuze voor deze plafondproducten heeft mede bijgedragen aan de 5A+ rating van het gebouw.

    Een visitekaartje voor vooruitgang

    iederz is een veilig gebouw dat fris oogt met veel daglicht en rustige kleuren. Andere organisaties en architecten komen zelfs kijken om te leren van deze aanpak. Zo is de thuishaven van iederz een bron van inspiratie. Niet alleen voor vakmensen, maar voor de gehele samenleving.

    Voor meer informatie

    — 25 maart 2024 —

    Informatie aanvragen

    In geen geval zullen uw persoonlijke gegevens worden doorgegeven aan derden ander dan de belanghebbende ivm uw aanvraag.

    Als u een brochure per post wilt ontvangen of een vertegenwoordiger langs wilt laten komen.