Skip to main content

Howest Campus Brugge gaat voor esthethische zonwering

  Tijdens de gevelrenovatie van Howest Campus in Brugge werd rekening gehouden met optimale natuurlijke lichtinval en het tegengaan van oververhitting met zonwering. Voor de installatie van deze zonwering werd gekozen voor DucoSun Cubic lamellen.

  Doordacht ontwerp, dynamisch en speels karakter

  Het ontwerp van de gevel combineert eenvoud met doordachtheid om de openheid naar de groene omgeving vanuit de leslokalen te behouden. Maar om te voldoen aan duur­zame normen moet ook zonwering worden geïntegreerd.

  Bestuurder-architect Nuno Pinto: “Tijdens warme periodes is het essentieel om het thermisch comfort binnen de gebouwen te behouden. Vooral in schoolgebouwen waar het concentratieniveau van studenten niet mag worden verstoord door onaangename temperaturen.

  Duurzaam en milieuvriendelijk

  Daar de gevel zuidgericht is, werden de DucoSun Cubic lamellen horizontaal geplaatst. Zo kunnen warme zonnestralen buiten worden gehouden terwijl de studenten nog volop kunnen genieten van natuurlijke lichtinval. Een bijkomend voordeel is dat de horizontale plaatsing voor een uniek effect zorgt.
  Het unieke aspect van het project ligt in de combinatie van een doordacht concept, duurzame technieken en milieuvriendelijke materialen. De eigentijdse uitstraling van de lamellen heeft geholpen om het karakter van het bestaande gebouw te behouden en zelfs te versterken.

  Zwevende lamellen

  De positie van de lamellen is zorgvuldig gepland. De afstand tussen de lamellen is afgestemd op de schaduw van het profiel, waardoor de bescherming van de beglaasde gevel behouden blijft.

  Ook het kleurgebruik is nauwkeurig overwogen. Een witte kleur wordt gekozen voor een contrast met de donkere achtergrond. De hangstructuren krijgen dezelfde kleur als de gordijngevel om een zwevend effect te creëren.

  Uitstekende samenwerking

  Zowel architectenbureau Pinto Architecten, alsook installateur Vlado nv ondertekenen een goede samenwerking van alle betrokken partijen.

  Jeroen Vermeersch van Vlado nv legt uit: “De lamellen werden vlot en tijdig geleverd. Ook het installeren van de DucoSun Cubic lamellen verliep zeer vlot dankzij het montage­gemak van dit product. Daarnaast kennen we DUCO als betrouwbare partner wiens ondersteuning tijdens het volledige traject optimaal was.”

  — 21 mei 2024 —

  Informatie aanvragen

  In geen geval zullen uw persoonlijke gegevens worden doorgegeven aan derden ander dan de belanghebbende ivm uw aanvraag.

  Als u een brochure per post wilt ontvangen of een vertegenwoordiger langs wilt laten komen.