Skip to main content

Start to Architect

(Bijna) een diploma architectuur in handen en een gezonde portie goesting in de toekomst?

Als architect(e) in spe gaat er een hele wereld voor je open. Met tal van opties om je toekomst vorm te geven. De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en Netwerk Architecten Vlaanderen helpen je graag op weg tijdens Start to Architect, een exclusief event voor laatstejaarsstudenten architectuur en stagiair-architecten. Schrijf je in voor één van de sessies op 6, 8 of 15 maart!

Laat je volop inspireren, ga met een bom informatie naar huis en geef zo je carrière een vliegende start!

Je hebt de keuze tussen 4 sessies gespreid over 3 dagen en 3 toplocaties.

  • 6 maart 2023 – Ghelamco Arena, Gent
  • 8 maart 2023 – Maison de la Poste, Brussel (voormiddagsessie)
  • 8 maart 2023 – Maison de la Poste, Brussel (namiddagsessie)
  • 15 maart 2023 – Oude Gevangenis, Hasselt

Wat kun je verwachten?

Starten doen we bij de essentie: architectuur. Tijdens een optionele en architecturale rondleiding krijg je de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van deze 3 locaties.

Ghelamco Arena in Gent

Het eerste eco-stadion van de Benelux en winnaar van enkele grote internationale (design)prijzen.

Maison de la Poste in Brussel

Gelegen naast de oude stationshal Maritiem Station (Gare Maritime), dé nieuwe lifestyle bestemming van Brussel met een historische touch.

Oude Gevangenis in Hasselt

Geen zorgen, je verdwijnt niet (meer) achter slot en grendel. Het gebouw, opgetrokken volgens het panopticum-principe, werd met respect gerenoveerd en aangevuld met hedendaagse kwaliteitsarchitectuur.

Daarna volg je een boeiend panelgesprek waarbij een stagiair, stagemeester en ondernemerscoach je meenemen in hun verhaal. Die laatste studeerde trouwens eveneens af als ingenieur-architect. De mix van ervaringen en tips die ze brengen, zijn van onschatbare waarde. Het panelgesprek wordt afgewisseld met interessante videogetuigenissen.

Vervolgen doen we met vier interactieve workshops waarbij we inzoomen op alle facetten van de stage. Hoe begin ik aan mijn stage? Hoe ziet mijn stagetraject er uit? Hoe gebeurt de evaluatie? Wat na mijn stage? Onderverdeeld in kleinere groepen ga je in dialoog met stagiair-architecten, ervaringsdeskundigen en leden van de Orde van Architecten. Hét moment dus om al jouw vragen af te vuren.

Afsluiten doen we in stijl: wissel ideeën en toekomstplannen uit tijdens een gezellige drink met hapjes. Er vallen ook enkele mooie prijzen te winnen. Maar niemand gaat met lege handen weg, iedereen gaat naar huis met een goedgevulde goodiebag.

De sessies zijn volledig gratis!

Snel inschrijven is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt.

— 01 februari 2023 —