Skip to main content

Milieuvriendelijke Derbigum NT ontvangt Cradle to Cradle certificaat

Milieuvriendelijke Derbigum NT ontvangt Cradle to Cradle certificaat

Derbigum, de Belgische specialist in waterdichting voor platte daken, heeft een Bronzen Cradle to Cradle certificaat ontvangen voor zijn circulair dakmembraan Derbigum NT.

De Cradle to Cradle benadering definieert en bevordert de ontwikkeling van eco-ontworpen producten die een positief effect hebben op de gezondheid en het milieu.

Na een zeer strikt, grondig en gedocumenteerd proces werd de Derbigum NT beloond met dit prestigieuze certificaat van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute (het certificatie-organisme) en het EPEA Gmbh (het controle-agentschap).

Deze Bronzen certificering is een erkenning van onze inzet op het gebied van onderzoek naar innovatieve en milieuvriendelijke processen, en benadrukt tevens ons voorbeeldig energie- en waterbeheer alsmede onze inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Derbigum is een van de eerste bedrijven die dit certificaat voor bitumineuze producten in het dakbedekkingssegment heeft behaald.

Cradle to Cradle Certified prestatiecategorieën

Cradle to Cradle is wereldwijd het bekendste certificaat voor circulaire producten en beoordeelt de veiligheid, circulariteit en verantwoordelijkheid van materialen en producten in vijf categorieën van duurzaamheidsprestaties.

Het certificeringsproces is gebaseerd op de strenge evaluatie van 5 punten :

 1. Een diepgaande kennis van de gebruikte componenten met een focus op milieu- en gezondheidsvriendelijke grondstoffen
 2. Het hergebruik of recycleerbaarheid van materialen in de geest van circulariteit van grondstoffen
 3. Klimaatbescherming en het energieverbruik bij de productie
 4. Respectvol waterbeheer in het productieproces, bodembehoud
 5. Het sociaal engagement van de onderneming.

Resultaat voor Derbigum NT per categorie

 • Materiële gezondheid - brons voor Derbigum
 • Productcirculariteit - GOUD voor Derbigum!
 • Schone lucht en klimaatbescherming - brons voor Derbigum
 • Water- en bodembeheer - zilver voor Derbigum
 • Sociale rechtvaardigheid - brons voor Derbigum

Het niveau van het certificaat is dat van de laagste categorie

Een recycleerbare dakbaan én geproduceerd op basis van bitumen van recyclaat


Derbigum ontwikkelt al meer dan 30 jaar innovatieve en duurzame waterdichtingsoplossingen. Er wordt niet alleen gestreefd naar producten van hoge kwaliteit met een bewezen duurzaamheid over een periode van meer dan 40 jaar, maar ook naar de recycleerbaarheid van de geplaatste producten. Derbigum is een pionier op het gebied van circulariteit van bitumineuze membranen door het hergebruik van snijresten van werven en oude dakbedekkingsmembranen in zijn productieproces. Met dit in het achterhoofd heeft het R&D-team Derbigum® NT ontwikkeld, dat voor 20% uit gerecycleerde bitumen bestaat.

www.derbigum.be

Over DERBIGUM

Derbigum is een familiale op-en-top Belgische onderneming, gespecialiseerd in duurzame bitumineuze waterdichtingsmembranen. Opgericht in 1932 als familiale kmo, is zij vandaag uitgegroeid tot een wereldspeler dankzij continue investeringen en een zeer klantgerichte aanpak. De groep telt twee sites in België (Beersel & Perwez) en stelt wereldwijd zo’n 350 medewerkers tewerk. Meer dan twee derde van de productie is bestemd voor export.

Derbigum is milieuvriendelijk en duurzaam. Het bedrijf bewijst dit elke dag opnieuw met een uniek en sectorbepalend recyclageprogramma: No Roof To Waste. Op die manier komt Derbigum tegemoet aan zijn ecologisch en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Met Derbitumen®, de nieuwe grondstof verkregen uit recyclage, draagt de onderneming op een unieke manier bij aan de circulaire economie. That’s how we close the loop.

 • Aangemaakt op .