Integratie van een nieuwe openbare ruimte

 • architecture-
 • architecture-

  Constructie van een Recypark in Anderlecht met vlak ernaast een overdekte openbare ruimte (met onder meer een skatepark) van 2.165 m², door 51N4E

  Het idee is om de banale functie van sorteerplek voor afval te overstijgen met kwalitatieve architectuur én de integratie van een nieuwe openbare ruimte.

  Door de twee functies naast elkaar te plaatsen stimuleert het project de ecologische bewustwording. Het project heeft een grote sociale draagwijdte en is intrinsiek gemengd.

  De uitdaging van de kringloopeconomie wordt zeer goed aangepakt, onder meer via een recylcagehal voor de overdekking van de loskade.

  Recypark voorziet de aanwerving van plaatselijke medewerkers. Door vlak naast het Recypark een openbare ruimte te leggen, bestaande uit een skatepark en een groene ruimte, vestigt het project een interessante bufferzone tussen een vrijwel industrieel programma met mogelijks bepaalde vormen van overlast en een residentieel gebied.

  Het regenwater wordt ook opgevangen vanaf het dak van de grote hal en infiltreert verderop in de regentuinen die zijn aangelegd in de groene ruimte, waardoor het beeld van een stadsrivier nog meer wordt opgeroepen.

  Landschapsarchitect Janne Saario zet ook in op recyclage. Door koolstofarm beton te gebruiken, vermindert de impact op het milieu.

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2023 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel