Skip to main content

Architect@Work? Dan bent u van harte uitgenodigd @Wienerberger!

[widgetkit id="703" name="wienerberger-aw2019"]

Als ontwerper die de vinger aan de pols houdt, hebt u ongetwijfeld donderdag 9 of vrijdag 10 mei gereserveerd in uw elektronische agenda. Die dagen vindt immers de beurs Architect@Work in Kortrijk Xpo plaats. Markeer voor uw parcours zeker stand 129-130, want daar toont Wienerberger zijn nieuwste keramische bouwoplossingen: het verrassende kwartet Nueva, Aquaral, Archipolis en Passaqua.

Archipolis gevelsteen: gedistingeerde elegantie

Slank en elegant, zo presenteert de jongste telg uit de Archipolis collectie zich. Het nieuwe formaat, aangeboden in twee kleuren, is 40 cm lang en 4 cm hoog en lijkt daardoor ontworpen voor een strak gelijnde architectuur. De beschikbare kleuren zijn trefzeker gekozen. Naast het bestaande Vegas Geel werpt zeker het gloednieuwe Frost Grijs zich op als een geboren klassieker. Dat is te danken aan de eenvoud, de stilistische finesse en de veelzijdigheid van de rijk genuanceerde grijstinten, die elk begeleidend materiaal een extra uitstraling gunnen.

Aquaral gevelsteen: uniek watermerk

De nieuwe gevelsteencollectie Aquaral dankt haar unieke watermerk aan de Wasserstrich methode, een speciale productietechniek om de pas gevormde kleistenen volgens met water weer uit de mal te halen. Dat levert een lichtjes verweerd en geschaafd oppervlak op, dat heel apart oogt en aanvoelt. Het lijkt alsof de gevelsteen zachtjes geborsteld is, een effect dat mooi contrasteert met de eerder ruwe randen die hem een robuust karakter geven. Die mix van eigenschappen maakt van de Aquaral een tijdloze gevelsteen die zich voegt naar elke architectuurstijl en geen enkele combinatie met een ander materiaal uit de weg gaat. De gevelsteen in Deens Formaat (± 228 x 108 x 54 mm) is beschikbaar in de tinten wit, grijs, bruin, geel en rood.

Nueva kleidakpan: fijn en vlak

Mogen we u de Nueva kleidakpan voorstellen? Haar belangrijkste kenmerken zijn een groot formaat, een fijn en vlak aspect, slotvaste sluitingen, een op renovatie-uitdagingen afgestemde flexibiliteit en alles wat de dakdekker kan helpen voor een snelle en comfortabele plaatsing. De subtiele afvlakking en de afwezigheid van een knik geven de grote pan een onmiskenbaar hedendaagse uitstraling. Het beschikbare kleurengamma in zwart, antraciet en grijs voegt daar flink wat stilistische kracht aan toe. Tegelijkertijd beschikt de Nueva kleidakpan met haar grote afmetingen, variabele kopsluiting (25 mm) en regelbare latafstand over alle troeven voor een comfortabele, snelle en trefzekere plaatsing.

Passaqua kleiklinker: ruim baan voor hemelwater

Passaqua is een frontrunner in het aanbod aan waterdoorlatend hoogwaardig bestratingsmateriaal. De strengpers kleiklinker heeft afstandhouders voor voegen van 6 mm breed, waarlangs het hemelwater kan passeren en in de bodem infiltreren. Circa 10% van de verharde oppervlakte bestaat uit voegen, voldoende voor een efficiënte waterdoorlaatbaarheid. De Passaqua kleiklinkers zijn verkrijgbaar in vier kleuren en worden mooier met de jaren, vermits mossen, algen en onkruid weinig kans tot ontwikkeling krijgen omwille van de waterdoorlatende voegen. De ideale bondgenoot dus voor particuliere terrassen en opritten, evacuatiewegen voor de brandweer, en parkings, pleinen, voet- en fietspaden en andere verharde openbare ruimtes.

Praktisch

  • Architect@Work vindt plaats in Kortrijk Xpo op donderdag 9 en vrijdag 10 mei, telkens van 10 tot 20 uur.
  • U vindt ons op stand 129-130.
  • Meer info? Kijk op www.wienerberger.be of voor de special events en randactiviteiten op de website van de beurs.

wienerberger logo

  • Aangemaakt op .