Skip to main content

HeartFelt® Origami biedt uitzonderlijk akoestisch en esthetisch resultaat

[widgetkit id="990" name="hunterdouglas-2021w16"] 

Met de introductie van HeartFelt® Origami kunnen architecten en interieurontwerpers hun gebouwen voorzien van zeer exclusieve plafondafwerking. Dit nieuwe vilten plafondsysteem van Hunter Douglas Architectural zorgt niet alleen esthetisch voor een uniek uiterlijk, maar levert ook hoge akoestische prestaties. De combinatie van het materiaal - vilt in vijf tinten grijs - en de vorm: origami gevouwen panelen - geeft elke ruimte een zeer opvallende uitstraling.

HeartFelt® Origami is een uitbreiding op de reeds bestaande vilten plafondsystemen in de HeartFelt®-collectie. Met dit nieuwe ontwerp introduceert Hunter Douglas Architectural een plafondsysteem waarvan de vorm en verstijving gebaseerd zijn op de origami-vouwtechniek. Dit maakt dat de vilten panelen extra stijfheid en zeer gunstige akoestische eigenschappen krijgen. Deze wijze van vouwen resulteert in een bijzonder fraaie afwerking, maar zorgt tegelijk voor veel geluiddemping.

Juist voor architecten en interieurontwerpers zorgt het nieuwe plafondsysteem in meerdere opzichten voor meerwaarde. Esthetisch biedt HeartFelt® Origami hen een exclusieve en tegelijk zeer creatieve plafondafwerking. Omdat er vijf verschillende afmetingen zijn, heeft de ontwerper ook veel vrijheid om een vorm, of combinatie van vormen, te kiezen die het beste bij een specifieke ruimte past. De origami-vorm van dit nieuwe plafond levert, zo blijkt uit metingen, een akoestisch sterke prestatie. Door het overwegend gesloten karakter van het HeartFelt® Origami plafondsysteem ontstaat een geluiddempende waarde van circa αW 0,8. 

Een belangrijk voordeel van dit plafondsysteem is ook de eenvoudige en snelle wijze van installeren. Het basismateriaal bestaat uit vlakke panelen vilt. De uiteindelijke vorm ontstaat door het materiaal - de vilten panelen - tijdens de installatie via de vouwlijnen en insnijdingen het juiste patroon te geven. Bij de installatie worden eerst de profielen aan een railsysteem aan het plafond bevestigd. Vervolgens worden de panelen via een klemsysteem aan het profiel bevestigd. Zo creëren de origami-patronen aan het plafond een fraai geheel dat met de juiste verlichting in een prachtig licht-en-schaduw-spel resulteert. 

https://origami.hunterdouglasarchitectural.eu/nl-be

hunter douglas

  • Aangemaakt op .