Skip to main content

BMI Icopal Universal nu ook in België beschikbaar: duurzame en ijzersterke dakbedekking

BMI Icopal Universal nu ook in België beschikbaar: duurzame en ijzersterke dakbedekking

Of het nu gaat over een hellend of plat dak, de juiste en bovendien duurzame materialen kiezen voor de aanleg van het dak is uiterst belangrijk. Icopal Universal, dat al 25 jaar bestaat in Nederland, wordt daarom nu ook op de Belgische markt gelanceerd. Deze ijzersterke, duurzame en éénlaagse dakrol, geschikt voor elk dak, voldoet aan de allerhoogste eisen op vlak van duurzaamheid. Het product met DUBOkeur-certificaat – bewijs dat een product tot de meeste milieuvriendelijke keuze behoort - kent niet alleen een levensduur van 30 jaar, het is ook volledig recycleerbaar. BMI Icopal zet met deze lancering weer een stap richting circulaire economie.   

Duurzaamheid is in de volledige bouwsector een heel actueel thema. Ook BMI Icopal wil zijn steentje aan het milieu bijdragen door zoveel mogelijk natuurlijke bronnen te behouden. 

“Recycleren en produceren met minimaal gebruik van grondstoffen zijn voor BMI Icopal twee belangrijke factoren. De Universal is een volledig recycleerbaar product en bovendien heel veilig in gebruik aangezien er niet met open vuur gewerkt wordt. Met dit alles in het achterhoofd, was het een logische keuze om de Universal serie ook in België te introduceren", benadrukt Kris Sinoy, Technical Manager BMI Belgium.  

Duurzaam en recycleerbaar  

Icopal Universal is een duurzaam alternatief voor gewone bitumen. Het product kent een levensduur van 30 jaar en is volledig recycleerbaar dankzij de combinatie van lage massa, lange levensduur en schone grondstoffen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 90% van het materiaal herbruikbaar is en dat de oorspronkelijke eigenschappen intact zijn gebleven. Aan het einde van de levensduur wordt het product volledig in huis gerecycleerd en hergebruikt in nieuwe hoogwaardige dakbedekking. BMI Icopal zet hiermee volop in op circulaire economie.  

Ijzersterk totaalsysteem 

De Icopal Universal wordt gemaakt uit POCB-compound versterkt met glasvezel en polyester. Het materiaal is zeer stabiel en stevig, maar ook relatief licht en flexibel door de geringe laagdikte van 3,2 mm. Daarmee voldoet het zowel aan de norm voor kunststof dakbanen als aan alle criteria voor bitumendakbanen. Het resultaat is een ijzersterk, beloopbaar en flexibel dakbedekkingssysteem dat UV- en weersbestendig is.  

Niet één maar drie types dakrollen  

De Universal serie bestaat uit drie verschillende types dakrollen. De gewone Universal variant kan mechanisch bevestigd, losliggend geballast of koud gekleefd worden. De Universal SA is zelfklevend en ideaal voor het afdichten van brandgevaarlijke details. De Universal WS is wortelwerend en wordt specifiek gebruikt voor groendaken. De Icopal Universal serie wordt bovendien geheel brandveilig verwerkt zonder open vlam. De verschillende lagen worden namelijk aan elkaar geföhnd door middel van hete lucht wat veel veiliger is.   

Dankzij de combinatie van de juiste grondstoffen en het op maat gemaakt productieproces kan dit éénlaags dakbedekkingssysteem gebruikt worden voor alle dakconstructies in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. 

Nood aan bijscholing? 

Aangezien het föhnen een techniek is waar niet iedereen vertrouwd mee is, biedt BMI Academy de mogelijkheid om dakwerkers de knepen van het vak te leren. De opleiding Universal duurt een halve dag en bevat zowel theorie als praktijk. Voor dakwerkers die met specifieke vragen zitten of die bijkomende moeilijkheden ondervinden, wordt de opleiding op maat aangepast. BMI Belgium opende de BMI Academy, een opleidingscentrum voor zowel hellende als platte daken, om dakwerkers te informeren gezien de hoge nood aan bijscholing.  

www.bmigroup.com

  • Aangemaakt op .