De nieuwe Geberit BIM Catalogus biedt compacte BIM-modellen voor praktische toepassingen

De nieuwe Geberit BIM Catalogus biedt compacte BIM-modellen voor praktische toepassingen

Obstakels in sanitaire techniek overwinnen

Met de nieuwe Geberit BIM Catalogus plug-in voor Autodesk Revit® hebben aannemers, installateurs, architecten en ingenieurs op elk moment toegang tot actuele ontwerpgegevens van Geberit. De Geberit BIM Catalogus plug-in biedt altijd de recentste gegevens in de doeltaal voor de betreffende markt en in de juiste lokale context voor het productassortiment. De plug-in is beschikbaar op de Geberit-website.

Geberit BIM Catalogus plug-in voor Autodesk Revit: De nieuwe plug-in voor Building Information Modelling (BIM) biedt ontwerpers direct toegang tot BIM-content van Geberit. 

BIM – wat staat voor Building Information Modelling – is de nieuwe ontwerp- en bouwnorm in de bouwsector. De grootste uitdaging voor ontwerpers is ervoor te zorgen dat ze te allen tijde toegang hebben tot volledige, actuele en foutloze ontwerpgegevens van de fabrikanten. Geberit heeft een oplossing bedacht voor dit probleem, in de vorm van de nieuwe Geberit BIM Catalogus plug-in voor Autodesk Revit. 

"De Geberit BIM Catalogus voor Autodesk Revit geeft ontwerpers rechtstreeks toegang tot de BIM-content voor Geberit leiding- en installatiesystemen", zegt Werner Trefzer, hoofd technische documentatie en BIM-manager. "De Geberit BIM Catalogus plug-in zorgt ervoor dat ontwerpers altijd toegang hebben tot de nieuwste BIM-content in de juiste taal voor het productassortiment dat op de betreffende markt beschikbaar is. Dit betekent dat ze geen tijd hoeven te steken in het zoeken naar BIM-content op externe platformen."

Datavolumes beperken

Een van de grootste obstakels is dat de buitensporige datavolumes de hard- en softwaresystemen die nodig zijn voor het digitale ontwerp tot hun limieten drijven, vooral bij grootschalige projecten. Om te voorkomen dat ontwerpers de gegevens handmatig moeten aanpassen, gebruikt Geberit sterk vereenvoudigde parametrische vormen die alle meta-informatie bevatten die relevant is voor het ontwerpproces. Zo vermijden we overbelasting van de software en hardware en maken we het ontwerp veel efficiënter. Cruciaal hierbij is dat de Autodesk Revit BIM-objecten worden aangeleverd als "Revit families" en niet als projectbestanden. 

"In het geval van de Geberit leidingsystemen hoeft u alleen maar te dubbelklikken in de Geberit BIM Catalogus plug-in om alle beschikbare afmetingen en ontwerpgerelateerde hulpstukken voor het betreffende leidingsysteem te laden – alles wat u nodig hebt dus voor een efficiënt ontwerp, maar zonder alle overbodige gegevens. Bovendien kunnen ontwerpers via de BIM Catalogus plug-in op elk moment speciale hulpstukken of onderdelen laden", legt Werner Trefzer uit.

Lokale content

Een functie die het werk van ontwerpers veel eenvoudiger maakt, is de mogelijkheid om met een druk op de knop over te schakelen tussen fabrikant-specifieke en fabrikant-neutrale weergave voor de ontworpen BIM-modellen. Dit maakt het inschrijvingsproces voor aanbestedingen in de overheidssector veel eenvoudiger. "We willen het ontwerpers zo gemakkelijk mogelijk maken en hebben drie van de grootste problemen met betrekking tot BIM-fabrikantgegevens opgelost. Onze oplossing biedt eenvoudige parametrische BIM-content in de relevante taal, evenals een marktspecifiek productaanbod en actuele BIM-modellen – met de keuze tussen fabrikant-specifieke of algemene weergave. Veel eenvoudiger dan dat wordt het niet," aldus Werner Trefzer.

De plug-in is hier beschikbaar

 

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel