Alle sanitaire armaturen integraal beheren met het SWS-watermanagementsysteem van Schell

Alle sanitaire armaturen integraal beheren met het SWS-watermanagementsysteem van Schell

Het watermanagementsysteem SWS van Schell, de Duitse sanitairspecialist, biedt dankzij tal van innovaties nu alle elementen die van belang zijn voor een veilig, efficiënt en integraal drinkwaterbeheer in openbare en commerciële gebouwen. Het innovatieve systeem neemt centrale taken op zich: het ondersteunt het toezicht op de drinkwaterhygiëne en geeft de gebouwbeheerder dankzij een hoge mate van transparantie alle relevante informatie over het waterverbruik, de status van het onderhoud van de installatie en de uitgevoerde legionellapreventiemaatregelen.

Schell’s elektronische armaturen kunnen dankzij een netwerkverbinding via radio, kabel of zelfs een combinatie van beide met het SWS worden verbonden. Het systeem is geschikt voor nieuwbouw, maar ook voor bestaande gebouwen. In veel gevallen kunnen prijzige renovaties om de hygiëne te waarborgen worden vermeden door SWS te gebruiken.

State-of-the-art armaturen

Schell biedt een uitgebreide selectie elektronische kranen voor gebruik in het SWS-watermanagementsysteem. In de afgelopen twee jaar heeft Schell zijn portfolio van elektronische kranen uitgebreid met innovatieve producten en heeft met SMART.SWS ook een onlineservice gecreëerd. Met SMART.SWS is een geïntegreerd drinkwaterbeheer - ook op afstand - mogelijk.Het intelligente SWS-watermanagementsysteem verbindt per server tot 64 armaturen van wastafels, douches, toiletten, urinoirs, gootstenen en spoelbakken. Nieuw zijn de keukenmengkraan Grandis E en de spoelreservoirmodule Montus Flow. Hierdoor kunnen nu alle belangrijke watertappunten in gebouwen via het watermanagementsysteem SWS met elkaar verbonden worden. Door het integraal gebruik van Schell-kranen, Schell-spoelsystemen en het SWS-watermanagementsysteem kunnen ze automatisch worden gespoeld. Daardoor stagneert het water in de leidingen niet en wordt de groei van gevaarlijke bacteriën zoals legionella voorkomen. 

Drinkwaterhygiëne en efficiëntie

Na de programmering voert SWS zelfstandig de stagnatiespoelingen en thermische desinfectie uit en documenteert het systeem tegelijkertijd het niveau van hygiëne in de drinkwaterinstallatie. Dankzij temperatuursensoren kan ook de watertemperatuur gemonitord worden. Dat is eveneens essentieel voor de drinkwaterhygiëne. Het systeem biedt operators ook belangrijke informatie over andere operationele parameters zoals frequentie en duur van gebruik, sensorbereik, waterlooptijd, nalooptijd of foutmeldingen. Hierdoor kunnen aanpassingen ter optimalisatie van de exploitatie van een waterleidingnetwerk worden uitgevoerd om zo de veiligheid te waarborgen, het gebruikerscomfort te verhogen en water te besparen. Op deze manier kan vaak een aanzienlijke meerwaarde worden gecreëerd voor de exploitatie van gebouwen. 

Andere voordelen van het watermanagementsysteem SWS van Schell zijn onder andere de lekpreventie-kranen die de watertoevoer van het hele gebouw of delen ervan kunnen afsluiten. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat de watertoevoer 's nachts wordt afgesloten als er niemand aanwezig is, zodat er bij een leidingbreuk geen grote schade kan ontstaan.

SMART.SWS

Bijzonder praktisch, efficiënt en voordelig is de speciale SWS-toegang op afstand. Hierdoor kunnen altijd en overal gegevens van objecten, individuele gebouwen en sanitaire ruimtes, tot aan elke afzonderlijke kraan worden gemonitord. Dat helpt om in veel situaties de juiste beslissingen te nemen. Met SMART.SWS, de cloudservice van Schell, kunnen operators, facility managers en specialisten op elk moment en overal ter wereld met internettoegang de actuele gegevens opvragen en instellingen doorvoeren. 

www.schell.eu

Over Schell

Schell GmbH & Co. KG Armaturentechnologie is gevestigd in het Duitse Olpe. Het bedrijf begon in 1932 met de productie van kranen. Tegenwoordig bestaat het assortiment van Schell uit wastafelkranen, douchekranen, wc-spoelkranen, urinoirspoelsystemen, montagemodules, dienstkranen, hoekregelkranen en verwarmingskranen. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 450 medewerkers in dienst. Inmiddels heeft Schell vijf dochterondernemingen in België, Frankrijk, Polen, Hongarije en India. Schell is lid van het Europese verband van de kraanindustrie, EUnited Valves en kranen van Schell dragen het WELL - Water Efficiency Label. Om te garanderen dat de naam Schell synoniem is met kwaliteit worden de producten en processen voortdurend gecontroleerd en beschikken ze over alle vereiste kwaliteits- en veiligheidscertificaten. 

Het kwaliteitsmanagementsysteem van Schell is gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001:2008. De Schell-producten worden uitsluitend geleverd via de vakhandel.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel