Skip to main content

Bijzondere bakstenen voor bijen

[widgetkit id="1242" name="bakstenen-bijen"]

We moeten zuinig zijn op de bij. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die rekening met bijen houden en bijvoorbeeld zorgen dat deze insecten een mooie plek hebben om te schuilen of overwinteren.

Daarvoor kan je bijvoorbeeld een insectenhotel kopen of zelf maken, maar er zijn ook andere interessante opties als de Bee Bricks van het Britse Green&Blue. Dit zijn bakstenen waarin gaten zitten waar bijen graag in verblijven. De gemeenteraad van het Engelse Brighton and Hove heeft al besloten dat elk nieuwbouwproject in de stad van deze Bee Bricks verwerkt moeten worden. Ook lokale overheden in Cornwall en Dorset zijn bezig met soortgelijke regels.

Solitaire bijen

Hierdoor ontstaan overal in de stad plekken waar solitaire bijensoorten een schuilplaats kunnen vinden. Niet elke bij maakt namelijk deel uit van een bijenvolk dat met z’n allen op dezelfde plek woont. De meeste bijen zijn solitair en zoeken dus een plekje waar ze alleen kunnen verblijven of overwinteren. De Bee Bricks zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten zodat ze bij vrijwel ieder nieuw huis in te passen zijn.

https://vimeo.com

  • Aangemaakt op .