Skip to main content

Week van de Economische Transitie

Week van de Economische Transitie

22-26 november 2021

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zet zijn transitie in naar een lokale, circulaire, sociale en democratische economie. Maar waarin bestaat die economische transitie? Hoe kunnen Brusselse ondernemers, bedrijfsleiders en overheden mee op de kar springen? Vergezel Leefmilieu Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, Innoviris en hub.brussels om er meer over te weten.

Van 22 tot 26 november 2021 wisselen gerenommeerde sprekers, inspirerende gasten en gewestelijke actoren elkaar af tijdens tal van evenementen over thema’s als duurzame aankopen, bedrijfsmodellen die veerkrachtiger maken, de financiering van een bedrijfstransitie en innovatie. Ook Brusselse economische actoren, zoals bedrijven, overheidsinstellingen en beroepsverenigingen, worden aangemoedigd om er na te gaan hoe ze deel kunnen uitmaken van de economische transitie.

Op het programma:

Op dinsdag 23/11, het colloquium ‘De economie van de toekomst – Wat zijn de uitdagingen en de kansen voor de economische transitie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest?’ in het BEL Auditorium van Leefmilieu Brussel ; met onder meer Kate Raworth, auteur van « Doughnut Economics », en Barbara Trachte, Staatsecretaris van Economische Transitie.

Op donderdag 25/11, een afterwork event ter gelegenheid van de 5de verjaardag van Greenbizz met als thema « Fail and grow ». Deze avond is er vooral om ondernemers en bedrijfsleiders die zich willen laten inspireren door de transitie-ervaringen van hun vakcollega’s en om de Brusselse incubator te vieren.

En nog heel wat andere activiteiten!

www.economictransition.brussels

  • Aangemaakt op .