Meer dan 600 Brusselse bouwbedrijven gaan circulair

Meer dan 600 Brusselse bouwbedrijven gaan circulair

Sinds de lancering van het programma Build Circular.Brussels in het najaar van 2020 hebben 623 Brusselse bouwbedrijven zich ingezet voor een circulaire transitie. Bouwondernemingen die actief zijn in het Brussels Gewest en aan die duurzame aanpak willen deelnemen, kunnen nog ten minste tot december gratis steun krijgen.

De CCBH (Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad) en ConstruCity.brussels werken samen met het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) om de ondernemingen een aan hun behoeften aangepast traject aan te bieden, met opleidingen onder leiding van deskundigen.

Klimaat, energiefactuur en werkgelegendheid

"Duurzame renovatie is de kern van het Renolution-project," benadrukte Alain Maron. "De uitdaging is om samen de renovatie van gebouwen te versnellen, voor het klimaat, voor de energiefactuur en voor de werkgelegenheid in Brussel.

De bedrijven die zich het meest inzetten voor de Build Circular.Brussels-aanpak zijn opgenomen in een lijst die op grote schaal moet worden verspreid onder openbare en particuliere projecteigenaars die renovatiewerkzaamheden willen uitvoeren. Op die lijst staat nu een zestigtal aannemers, die dinsdagavond waren uitgenodigd om hun diploma in ontvangst te nemen.

"De bouwsector engageert zich om samen met de Brusselse regering het internationaal erkende concurrentievoordeel te behouden dat de Brusselse bedrijven de laatste jaren hebben verworven op het vlak van energieprestaties van gebouwen," verklaarde Laurent Schiltz, secretaris-generaal van de CCBH. "We willen onze verworvenheden nu verder uitbouwen, niet alleen op het vlak van EPB (Energy Performance of Buildings), maar ook op het vlak van circulair bouwen. Urban mining - het hergebruik van materialen - zal van cruciaal belang worden in een context waarin de prijs van materialen explodeert."

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel