Skip to main content

FLORIADE 2022: Biobased & circulair wonen

FLORIADE 2022: Biobased & circulair wonen

Durf jij radicaal anders te kijken naar hoe een woning wordt gebouwd?  

Wat kunnen we met verschillende afvalstromen en biobased materialen? Is het mogelijk daar nieuwe materialen van te maken en huizen te bouwen die technisch even goed presteren/voldoen als huizen die we nu met traditionele bouwproducten bouwen. Hoe kunnen deze producten verder worden ontwikkeld en opgeschaald. 

Natural pavilion

Het Natural Pavilion introduceert de ‘HoutKern Bouwmethode’, een circulair bouwconcept om snel, duurzaam en tegen lage emissie veel nieuwe woningen te bouwen. Het is een modulair systeem waarbij grote modules als ‘bouwstenen’ in verschillende opstellingen kunnen worden gebouwd tot wel 80 meter hoog. 

Hierbij wordt gebruik gemaakt van zogenaamd ‘droge’ verbindingen; dit zorgt ervoor dat de modules flexibel hergebruikt kunnen worden en sluit goed aan bij de circulaire bouweconomie van toekomst waarbij herbestemming van huizen en andere gebouwen steeds vaker zal plaatsvinden. 

The exploded view

The Exploded View is vormgegeven als een levensgroot huis. Het is een live research en storytelinstallatie waar meer dan 100 verschillende ontwikkelingen vanuit biobased en restmateriaal samenkomen.

The Exploded View durft opnieuw te kijken naar de realisatie van een woning, trekt deze uit elkaar en bouwt de woning opnieuw op met circulaire toepassingen en biobased materialen. Er wordt ontdekt en uitgeprobeerd, geleerd van dingen die niet werken en dingen die wel werken - de mogelijkheden zijn eindeloos.

www.thenaturalpavilion.eu

https://theexplodedview.com

https://vimeo.com

  • Aangemaakt op .