Herbruikbare wanden met Gyproc® LOOPD

Herbruikbare wanden met Gyproc® LOOPD

De transitie naar een duurzame wereld is zonder twijfel de belangrijkste uitdaging van onze generatie. In de bouwsector zijn er op dat vlak nog grote stappen te zetten. Als we een antwoord willen blijven bieden aan de veranderende noden op de markt, zullen we ingrijpende veranderingen moeten doormaken. De prijzen van woonruimtes blijven stijgen en er dreigt een woningschaarste door de bevolkingsgroei. Bovendien zal de bouwshift er voor zorgen dat het vanaf 2040 niet meer mogelijk zal zijn om open ruimtes te bebouwen. Tenslotte eist de consument ook steeds meer comfort en veiligheid.

Felxibele wanden

Hoe pak je die uitdagingen aan? Het antwoord ligt bij de volledige bouwsector en iedereen die erbij betrokken is. Van projectontwikkelaar, over beleidsmaker tot handelaar en dus ook als architect. Door bewust te kiezen voor duurzame materialen en bij te dragen aan een circulaire economie kan je een aanzienlijke invloed uitoefenen. Bovendien is circulariteit in deze tijden een extra troef voor nieuwe projecten.

LoopdBij Gyproc® werken we al langer met een focus op duurzaamheid. We willen als bedrijf een onderdeel van de oplossing zijn en hiervoor lanceren we binnenkort het nieuwe Gyproc® LOOPD aanbod.

De LOOPD productlijn bevat een voegband en voegmiddel die na gebruik gemakkelijk verwijderbaar zijn. Zo kan een Gyproc® gipsplatenwand probleemloos gedemonteerd worden zonder beschadiging aan de gipsplaten. De wand kan zo ergens anders weer opgebouwd worden.

Met dit nieuwe assortiment zetten we dus opnieuw een stap in de richting van een meer circulaire industrie als onderdeel van een circulaire economie.

Bouwen aan een comfortabele, duurzame en gezonde leefomgeving met Gyproc®

LOOPD is de meest recente stap in het duurzaamheidstraject waar Gyproc® al een tijdlang op inzet. Daarbij is duurzaamheid allerminst een hol begrip. We geven dat op een concrete manier invulling aan de hand van drie belangrijke pijlers. Eerst en vooral zorgen we ervoor dat onze CO2 uitstoot vermindert. Tegen 2030 willen we onze uitstoot verlagen met 33%. In 2050 moet het bedrijf volledig CO2 neutraal zijn. Een tweede pijler focust op de verbetering van gezondheid en welzijn. De derde pijler zet in op het vergroten van de circulaire economie. Daar kunnen we de lancering van het Gyproc® LOOPD aanbod situeren. Zo willen we het voor architecten gemakkelijker maken om voor circulariteit te kiezen in hun projecten!

Download in onze Gyproc® Systeemselector rechtstreeks de bestekteksten voor de demonteerbare wanden met Gyproc® LOOPD: pro.gyproc.be/nl/kies-uw-systeem

Download Gyproc® Systeemselector

gyproc saintgobain 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel