Skip to main content

Project ‘Des Nations’ (Knokke), interview Versluys Bouwgroep

[widgetkit id="680" name="kingspan-des-nations"]

Bekijk hier de video van het interview met CEO Bart Versluys en projectmanager Kristof Combes

Het project

Met Des Nations in Knokke heeft Groep Versluys het laatste hotel op de zeedijk in Knokke omgevormd tot een exclusieve nieuwbouwresidentie, bestaande uit ruime en luxueuze appartementen, met een prachtig zicht op zee en een heuse wellnessruimte op de benedenverdieping. Om de strak ontworpen terrassen te kunnen voorzien van een performante isolatie, koos bouwheer en aannemer Groep Versluys voor de vacuüm isolatieplaten OPTIM-R van Kingspan Insulation.

CEO Bart Versluys en projectmanager Kristof Combes getuigen over dit bijzondere project.

Groep Versluys mikt aan de Belgische kust steevast op toplocaties. “Het gaat dan heel vaak om locaties aan de zeedijk, woningen die een prachtig zicht op de kustlijn bieden”, zegt Bart Versluys, CEO van Groep Versluys.  Des Nations voldoet alvast aan die vereiste. Voor Versluys was dit een bijzonder en speciaal project. “Dit gebouw was het laatste hotel op de Zeedijk in Knokke. Een viertal jaar geleden hebben we het pand kunnen kopen, met de bedoeling om het een nieuw leven te geven en er een minimalistische en vernieuwende architectuur aan te geven.”

Zicht op zee

Groep Versluys ging in zee met architectenbureau Govaert & Vanhoutte om de hoge architecturale verwachtingen in te lossen. Bart Versluys: “Het was niet evident om het gebouw te laten opvallen in de omgeving. Er is heel wat wetgeving waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de brand- en EPB-regelgeving. Bovendien moet je er in een project aan de zeedijk voor zorgen dat de mensen zoveel mogelijk de zee kunnen zien. Dat betekent dat de architect grote raampartijen moest voorzien, en dus bleef er minder ruimte over om daadwerkelijk aan de architectuur te werken.”

Beperkte opbouwhoogte

De uitwerking van de terrassen vormde een extra uitdaging. Projectmanager Kristof Combes van Groep Versluys licht toe: “De terrassen zijn bijzonder strak ontworpen en geschrankt gebouwd. Een thermische onderbreking voorzien bleek niet mogelijk. Zo werden we geconfronteerd met een beperkte opbouwhoogte van 19 centimeter, en dus konden we niet werken met klassieke isolatieplaten van 10 of 12 centimeter PUR/PIR. Om toch voldoende waterkering en opstand te kunnen voorzien, stelde de architect een alternatieve oplossing voor de isolatie voor: Optim-R, de nieuwe superisolerende plaat van Kingspan Insulation.” Dankzij deze vacuüm isolatieplaten (λ 0,007 W/m·K) wordt het mogelijk om in een beperkte ruimte toch een hoogwaardige isolatie aan te brengen.

www.kingspaninsulation.be

kingspan logo

  • Aangemaakt op .