Skip to main content

ARCHITECT@WORK - argenta Invisidoor ‘S’

argenta Invisidoor ‘S’

argenta Invisidoor ‘S’, de schuifdeur in hetzelfde vlak als de wand

Het deurblad van de Invisidoor S (met de ‘S’ van ‘Slide’) valt in gesloten stand perfect in hetzelfde vlak van de wand waarin die ingewerkt zit. Zo is die volledig onzichtbaar aan één kant van de muur, wat zelfs een handgreep overbodig maakt. Bij het openen schuift het deurblad weg in de wand: een plaatsbesparende eigenschap die ook alle andere argenta pocketdeuren typeert. De gleuf die achterblijft in de muur met de schuifdeur in gesloten positie wordt daarbij afgedicht door een bewegend afdekprofiel.

Dit schuifdeursysteem is bruikbaar voor houten schuifdeuren tot 40 kg en is standaard uitgerust met een ‘softclose’ en ‘auto-eject’ systeem om makkelijker te bedienen. Alle onderdelen van het ingewerkte deurbeslag zijn steeds makkelijk bereikbaar om te kunnen demonteren en afregelen.

argenta Invisidoor S wint iF Design Award 2019

Pas gelanceerd, heeft de invisidoor S van argenta al zijn eerste internationale award beet: de iF Design Award. Invisidoor S imponeerde de 67-koppige iF Design Award jury, bestaande uit onafhankelijke experts wereldwijd, met z’n technische vernuft en esthetische innovatie.

argenta Pivotica Pro: onzichtbaar ingewerkte pivotdeuren nu tot 150 kg

Dankzij het argenta Pivotica Pro scharnier kunnen voortaan zelfs pivoterende binnendeuren tot 150 kg strak ingewerkt worden. In dat geval is een deurbreedte tot 1000 mm mogelijk. Deuren die niet zwaarder zijn dan 100 kg mogen tot 1250 mm breed zijn. Met het pivotscharnier centraal in het deurblad ingewerkt, kan je zo zelfs deuren tot 2000 mm breed installeren. Telkens geldt een maximum hoogte van 3000 mm en een minimum deurdikte van 50 mm. Het nieuwe Pivotica Pro scharnier voor deuren tot 150 kg is zowel beschikbaar in ‘F90’ variant (waarbij de deur zowel op +90° als -90° ‘vastgehouden’ wordt) als in de ‘F0’ variant zonder vasthoudstand. Dankzij het minimalistische vloerplaatje is zelfs geen spoor van het ingewerkte pivotscharnier te zien.

 

  • Aangemaakt op .