Skip to main content

Koudebrugarm en duurzaam isoleren met dakelementen

[widgetkit id="726" name="kingspan-unidek-koudebrugarm"]

De Unidek Aero Comfort is een isolerend sandwichelement met een kern van EPS Platinum: een veel gekozen isolatiemateriaal dat is samengesteld uit 2% polystyreen en 98% lucht. In combinatie met PEFC gecertificeerd hout wordt het Unidek Aero Comfort dakelement dan ook een compleet product voor duurzame dakisolatie.

EPS, een duurzaam isolatiemateriaal

EPS is een duurzaam en milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Er is geen verlies aan thermische eigenschappen, geen sprake van vochtopname of andere invloeden die de thermische of sterkte eigenschappen kunnen aantasten. Dat maakt dat EPS kan worden gerecycleerd en onderdeel kan blijven van hoogwaardige producten voor thermische isolatie of andere toepassingen. EPS steekt bij de productie al erg gunstig af vanwege de zeer geringe energie- en grondstofbehoefte. Toegepast als isolatiemateriaal wordt daarom maximaal rendement gehaald.

PEFC gecertificeerd hout

Alle dakelementen van Kingspan Unidek zijn voorzien van het PEFC* keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Bovendien kan Kingspan Unidek op aanvraag FSC® gecertificeerde** producten leveren. Voor PEFC geldt certificaatnummer SKH-PEFC-COC-5188 en licentienummer PEFC/30-31-641. Voor FSC® geldt certificaatnummer SKH-COC-000409.

* PEFC 70% ** FSC® mix 70%.

Recyclage van Kingspan Unidek dakelementen

De sterke en veelzijdige sandwich dakelementen kunnen geheel worden gerecycleerd. Na inzameling kunnen de samenstellende delen hout, spaanplaat en EPS volledig worden gescheiden en voor hergebruik worden ingezet voor nieuwe hoogwaardige producten.

Kingspan Unidek kiest daarmee voor een herhaling van de kwaliteitsketen waarin producten worden ontworpen en geproduceerd, zonder 'end-of-life' en met materialen die zo lang mogelijk de hoogst mogelijke prestatie kunnen bieden, ook weer na hergebruik.

 

KINGSPAN UNIDEK N.V.
Bouwelven 17A
2280 Grobbendonk
Tel: 014/24.70.10

www.kingspanunidek.be

kingspan unidek logo

 

  • Aangemaakt op .