Skip to main content

Onze Cradle to Cradle Certified producten – Reynaers Aluminium

Onze Cradle to Cradle Certified producten – Reynaers Aluminium

De Cradle to Cradle CertifiedCM Products Standard is een certificeringssysteem ter beoordeling van de duurzaamheid van uw product. Het evalueert de circulariteit van materialen en de milieu impact van het productproces met het oog op een afvalvrij ecosysteem. Voor verschillende producten hebben we Cradle to Cradle CertifiedCM Bronze certificaat behaald.

Het Cradle to Cradle (C2C) principe is gebaseerd op een biomimetische benadering. Dit betekent dat alle materialen en producten deel uitmaken van een continue biologische of technische cyclus. Met andere woorden, alle mogelijke onderdelen die nodig zijn voor de productie en het gebruik van producten, dienen in het teken te staan van kwaliteit en circulariteit. Het uiteindelijke doel? Een afvalvrij ecosysteem.

Het Cradle to Cradle ontwerpmodel

Michael Braungart en William McDonough omschreven dit model in 2002 in hun boek Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things. Dit vormt de basis voor de Cradle to Cradle Certified Products Standard, die is opgesteld door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.
Het uiteindelijke doel is het stimuleren van innovatie en het ontwerpen van producten die een effectieve en positieve impact hebben op mens en milieu.

De Cradle to Cradle CertifiedCM Products Standard

Dit duurzame certificeringssysteem evalueert en verbetert continu producten binnen vijf categorieën met betrekking tot de gezondheid van mens en milieu:
1. hergebruik van materialen
2. gezonde materialen
3. hernieuwbare energie
4. waterbeheer
5. sociale rechtvaardigheid

Onze C2C Certified producten

De volgende raam-, deur- en gevelsystemen van Reynaers Aluminium hebben een Cradle to Cradle CertifiedCM Bronze certificaat:

Deuren

  • CS 77
  • CS 77-AP
  • SlimLine 38 in alle isolatievarianten

Ramen

  • CS 77
  • CS 77-AP
  • CS 77-HV
  • SlimLine 38 in alle isolatievarianten
  • MasterLine 8 in de standaard- en HI-isolatieniveaus in 4 ontwerpvarianten

Gevelsystemen

  • CW 50-HI

Meer dan hoogwaardige isolatie en duurzame materialen

Onze gecertificeerde producten zijn niet alleen zeer mooi. Ze bieden ook een hoogwaardige isolatie en zijn gemaakt van duurzame materialen. Bovendien hebben architecten en bouwprofessionals baat bij het gebruik van C2C Certified producten. De principes van de Cradle to Cradle certificering sluiten immers nauw aan bij BREEAM en LEED. Deze internationaal erkende kwaliteitslabels bepalen het niveau van duurzaamheid van gebouwen. Op deze manier bieden C2C Certified systemen een garantie voor milieubewust bouwen.


Ga voor meer informatie over de Cradle to Cradle certificering naar het Cradle to Cradle Innovation Institute.

 

  • Aangemaakt op .