Skip to main content

GDesign architecten kiest voor intuïtiviteit en gebruiksgemak

De nieuwe 3D software van GDesign architecten moest aan heel wat eisen voldoen, met bovenaan in het lijstje intuïtiviteit en gebruiksgemak. De keuze werd al snel gemaakt - Archicad. In het online event ‘Vallen en opstaan met BIM’ vertelden ze hoe ze deze omschakeling ervaren hebben. 

Na enkele negatieve ervaringen met hun vorige 3D software, ging GDesign architecten op zoek naar een alternatief. Voorop in die zoektocht stond gebruiksgemak en intuïtiviteit van de software. Die moest in de eerste plaats geschreven zijn voor de architecten en niet voor de ingenieur. Het programma moest voor hen ook beschikken over de mogelijkheid om plannen aantrekkelijk te maken, het moest voldoende geïmplementeerd zijn in de architectenwereld, het moest in staat zijn een meetstaat te genereren, hen van conceptueel niveau tot uitvoeringsniveau te begeleiden en er moesten scholen bestaan die er opleiding in geven. Een aardig lijstje. 

Paul Gijsemans vertelt: “Via via had ik vernomen dat er collega’s waren die met Archicad werkten en die lieten me weten dat de software voldeed aan de genoemde voorwaarden. Vervolgens heb ik de gratis testversie van de software gedownload en ook via YouTube wat ervaringen opgezocht. Ik kon er vrij snel mee werken en als ik, op mijn leeftijd, dat kon, vertrouwde ik erop dat mijn collega’s dat ook zouden kunnen. Archicad was dus een kanshebber, maar de overstap ernaar moest ook gedragen worden door het team. Ik heb daarom contact gezocht met de verdeler ervan, KUBUS, die vervolgens een demo kwam geven. Onze medewerkers waren kritisch, maar vooral ook enthousiast.”

“We besloten er dan ook voor te gaan. Zeven van onze mensen woonden een opleiding van vier dagen bij. Die was zeer gestructureerd, beter dan ik gewoon was uit het verleden, zeer hands-on en iedereen kreeg een handig naslagwerk mee dat de meesten hier nog altijd naast zich hebben liggen. Na vier dagen kon iedereen al een mooi model maken van een relatief complex ontwerp.”

De factor ‘KUBUS’ bleek heel belangrijk voor Gijsemans. “We kozen voor de KeyMember Editie, te vergelijken met de Maintenance Subscription-formule bij Autodesk. Althans, dat dachten we. Het allergrootste verschil tussen de KeyMember Editie en eender ander abonnement zit hem in de inzet en de motivatie van de mensen van KUBUS, die maar een telefoontje verwijderd zijn. Daardoor durfden onze medewerkers ook veel sneller te starten met de nieuwe software en raakte alles vlot geïmplementeerd.” 

Benieuwd hoe andere bureaus de omschakeling naar BIM hebben ervaren? Neem een kijkje op de website van KUBUS en registreer voor de interessante getuigenissen “BIMmers aan het woord”!

www.kubusinfo.be

partnerklanten29

  • Aangemaakt op .