Skip to main content

Aluminium is breed toepasbaar op het dak

[widgetkit id="901" name="roval-2020-38"]

De functie van het dak beperkt zich niet tot louter en alleen tot bescherming tegen weersinvloeden, integendeel. In de loop der tijd zijn de functies van het dak toegenomen. Denk bijvoorbeeld aan een parkeerdek op het dak, maar ook kleinschaliger functies, zoals een daktuin of dakterras. Daarnaast moet een dak ook goed het hemelwater kunnen afvoeren. Een andere functie van het dak kan een opslaglocatie zijn voor bijvoorbeeld installaties. En het komt steeds vaker voor dat het dak als groendak wordt ingericht. Kortom, afhankelijk van de functie wordt er heel wat van het dak gevraagd.

Roval Aluminium, onderdeel van het internationale concern Reynaers en totaalleverancier van aluminium bouwproducten en maatwerkoplossingen, heeft altijd oog gehad voor de verschillende functies van ‘de vijfde gevel’.

Muurafdeksystemen

Het dak is allang niet meer een passief element. Soms wordt het dak als parkeerdek gebruikt, of als tuin of terras. In al deze gevallen moet het risico op valgevaar worden beperkt. En als het even kan, ook nog eens op een esthetisch verantwoorde wijze. De aluminium muurafdeksystemen met aluminium balusters van Roval zijn hiervoor de perfecte oplossing. De muurafdeksystemen, die zonder voegovertrekken geleverd kunnen worden, kunnen ook als reguliere dakrandafwerking gebruikt worden. De muurafdeksystemen van Roval hebben een aantal essentiële voordelen ten opzichte van andere systemen. Door het in eigen huis ontwikkeld klangensysteem, dat op de borstwering of dakrand wordt gemonteerd, is schroefloze montage mogelijk. De muurafdekkap wordt eenvoudig over een klikveer vastgedrukt. Hierdoor blijven alle esthetische én duurzame kwaliteiten (er hoeft immers niet geboord te worden in de kap) behouden.

Balustersystemen

Dit geldt ook voor de door Roval zelf ontwikkelde balustersystemen. De balusters kunnen namelijk blind worden bevestigd in de muurafdekkap. Dat oogt niet alleen zeer mooi, het is ook een oplossing die de technische levensduur verlengt, omdat er immers niet in de muurafdekkap geschroefd hoeft te worden.

Groendaken

De muurafdeksystemen van Roval worden ook veelvuldig toegepast als randafwerking van groendaken. En daarin gaat Roval zelfs nog een stapje verder. Zo heeft Roval een grindkeringprofiel ontwikkeld, dat ervoor zorgt dat de kiezelstrook netjes van het groen gescheiden blijft. Ook heeft Roval aluminium toezichtputten ontwikkeld, die over de dakafvoer geplaatst worden. Deze toezichtputten, die voorzien zijn van een deksel, zijn ervoor bedoeld om eenvoudig de waterafvoerende laag te kunnen controleren.

Nutstracébekleding

Soms is het efficiënter en goedkoper om hoofdleidingen voor bijvoorbeeld elektriciteit over het dak te geleiden. Dat komt regelmatig voor bij hoogbouwwerken. Deze leidingen moeten uiteraard goed beschermd worden. Daarvoor heeft Roval speciaal een aluminium nutstracébekleding (koofbekleding) ontwikkeld, die bovendien makkelijk toegankelijk is indien er reparatie- of onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. 

Inspiratie 

Roval Aluminium onderscheidt zich als totaalleverancier in inspiratie en techniek. Wat mooi is, moet realiseerbaar zijn, is daarbij het uitgangspunt. Waar inspiratie en techniek op een boeiende manier samenkomen is niet alleen op de website van Roval Aluminium, maar zeker ook in het magazine Aluminium In Praktijk, waar architecten zich gratis op kunnen abonneren. Het magazine belicht allerlei bijzondere projecten door de ogen van de ontwerper die en passant ook de aluminium toepassingen motiveert. Aluminium In Praktijk staat boordevol inspirerende foto’s van de meest uiteenlopende woningbouw- en utiliteitsprojecten. De kwaliteit van de artikelen zorgt er bovendien voor dat het magazine door architecten zeer gewaardeerd wordt. 

www.roval.be

partnerklanten21

  • Aangemaakt op .