Renoveren is meer dan isoleren en luchtdicht verbouwen!
Renson Healthbox 3.0
Op Batibouw trekt Renson resoluut de kaart van de renovatie. Want gezond en comfortabel wonen is lang niet enkel voor nieuwbouw weggelegd. Kom ontdekken op stand 430 & 530 in Paleis 5 hoe ventilatie, zonwering en gevelbekleding past in je renovatieplannen of surf naar www.renson.be.
Uiteraard is energiezuinig wonen belangrijker dan ooit, maar als je weet dat we gemiddeld 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen, zou het zonde zijn dat dat in je gerenoveerde woning ten koste gaat van gezond en comfortabel wonen? En dus is het zaak om je net zo goed te informeren over het juiste ventilatiesysteem en de meest efficiënte zonwering.
Slim ventileren: automatisch, net voldoende, nooit teveel
Grondig renoveren begint bij slim en volautomatisch ventileren. Zeker als je van plan bent om ook de ramen te vervangen, is het centrale C+-ventilatiesysteem met de Healthbox 3.0 van Renson het overwegen waard. Zo kan je ineens de nodige ventilatieroosters voorzien bovenop de ramen om verse lucht binnen te halen. Wat dit systeem nog interessanter maakt voor verbouwingen is dat je op die manier enkel voor de afvoer van vervuilde binnenlucht een kanalennet moet inbouwen (en dus niet voor de toevoer van verse buitenlucht). Pak je enkel de badkamer aan, verbouw je je keuken of komt er een extra toilet, dan kan je specifiek voor die op te knappen of bijgebouwde ruimte rekenen op de Waves ventilator van Renson om er de vervuilde binnenlucht automatisch af te voeren. De Waves past bovendien in plaats van zowat elke standaard badkamerventilator en dus kan je ook die perfect vervangen door dit slimme exemplaar dat automatisch zijn ding doet.
Buitenzonwering: dé garantie op een aangename binnentemperatuur
Met steeds meer warme dagen en hittegolven per jaar, is je verbouwing ook het uitgelezen moment om niet alleen stil te staan bij je stookkosten, maar ook correct te anticiperen op een torenhoge factuur voor koeling. Buitendoekzonwering is op dat vlak de efficiëntste oplossing. Want daarmee hou je de zonnestralen tegen nog vooraleer ze de ramen bereiken. Met de screens omhoog kan je in de winter en tussenseizoenen toch steeds van de gratis zonnewarmte blijven genieten. Het goede nieuws is dat er voor elk type raam een gepaste ‘screen’ bestaat. Zowel voor na-installatie op bestaande ramen (als je die behoudt) als om in te werken op je nieuwe ramen. Bij Renson kan je – naast de klassieke Fixscreen voor standaard ramen – ook terecht voor screens voor schuin liggende of platte dakvensters (Topfix). Specifiek voor na-installatie op bestaande ramen is de Fixscreen Solar extra interessant omdat je dankzij de zonnecel op de doekkast geen stroomaansluiting hoeft te voorzien.
Linarte als afwerking voor je na-geïsoleerde buitengevel
Ben je nog op zoek naar een visuele eyecatcher om je na-geïsoleerde buitengevel te bekleden? Weet dat de opties lang niet stoppen bij bakstenen of pleisterwerk. Met de Linarte verticale gevelbekleding geef je je verbouwing een extra scheut ‘cachet’. De aluminium profielen zien er niet alleen superstrak uit, ze zijn ook duurzaam en heel onderhoudsvriendelijk. En vooral: te personaliseren naar eigen smaak op het vlak van kleur, combinatie van profielen en invulling met hout of led-verlichting.
Tip: Nachtkoelingsroosters
Ook interessant voor wie overweegt om de ramen te vervangen: naast toevoerroosters voor verse buitenlucht en screens, kan je die ook combineren met nachtkoelingsroosters. Dan zit je binnen helemaal goed op warme dagen. Tenminste als het ’s nachts voldoende afkoelt. Want dan kan je de hele nacht enkele ramen open laten. Last van insecten heb je niet dankzij het geïntegreerde muggengaas, en de roosters zijn ook inbraakveilig. Maar de koele nachtlucht helpt wel je woning flink af te koelen tegen de volgende warme dag.
- Aangemaakt op .