Skip to main content

Geothermische warmtepomp  HPG-I Premium van Stiebel Eltron

[widgetkit id="906" name="stiebel-eltron-HPGI"]

Stiebel Eltron lanceert de nieuwe serie geothermische warmtepompen HPG-I Premium voor een energie-efficiënte en duurzame invulling van verwarming en sanitair warm water. 

Dankzij een brede vermogensrange, een compact ontwerp en lange leidinglengtes kunnen deze warmtepompen worden gebruikt voor zowel nieuwbouw als renovatie in eengezinswoningen en meergezinswoningen met een middelmatige tot lage verwarmingsvraag. Architecten zijn opgetogen door dit flexibel bouwkundig ontwerp.

De bodem | water-warmtepompen HPG-I Premium voor binnenopstelling bestaat in vier modellen zodat er in functie van de werkelijke behoeften steeds een optimale oplossing beschikbaar is: HPG-I S Premium (verwarming), HPG-I CS Premium (verwarming + passieve koeling), HPG-I DS Premium (verwarming + sanitair warm water) en HPG-I DCS Premium (verwarming + sanitair warm water + passieve koeling).

Voor de verwarming en de productie van sanitair warm water trekt de geothermische warmtepomp de nodige warmte uit de bodem. De constante brontemperatuur garandeert het hele jaar door een zeer hoog rendement van de warmtepomp. Dit is het belangrijkste verschil met lucht-lucht en lucht-water warmtepompen waar het rendement sterk afhankelijk is van de buitentemperatuur. De invertertechnologie van de geothermische warmtepomp HPG-I Premium levert de gevraagde warmte op een uiterst energie-efficiënte manier. Andere opvallende kenmerken zijn onder meer een fluisterstille werking, een eenvoudige installatie, de ingebouwde warmwatertank en het laag-GWP koudemiddel R454C.

Dankzij de keuze voor passieve koeling kan de woning op een duurzame en extreem energiezuinige manier enkele graden worden afgekoeld. Hiervoor wordt gekoeld water door de installatie gestuurd, vergelijkbaar met wat gebeurt bij verwarming maar zonder dit grondwater eerst door de warmtepomp op te warmen (vandaar ‘passieve koeling’). De koeling  van de woning gebeurt op een gelijkaardige manier als de verwarming: via het buizennetwerk voor de vloerverwarming of door koude lucht te blazen langs de ventilo-convectoren. Vanwaar dan het verschil met airconditioning? De koude lucht wordt rechtstreeks uit de bodem gehaald en wordt dus niet geproduceerd door de warmtepomp. Met passieve koeling kan de woning duurzaam en tegen een minimale energiekost met 4 à 5°C worden afgekoeld.

www.stiebel-eltron.be/geothermische

partnerklanten22

 

  • Aangemaakt op .